Kedidili Pasta

Felaket

New member
Kedidili Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 22 adet kedidili bisküvi
Islatmak İçin;

  • 2 su bardağı süt
Kreması İçin;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet muz
Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Dikdörtgen kare borcamın üzerine 2 kat streç sinema sererek ,süte batırıp ıslattığımız kedidili bisküvileri strecin üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere dizelim.
  2. Üzerine streç sinema sararak buzdolabında yaklaşık 45 dk bekletelim.
  3. Bu sırada kremasını hazırlayalım. Muhallebi mi desem? Vanilya ve krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  4. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp vanilya ve krem şantiyi ekleyerek mikserle uygunca pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  5. Dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine muhallebimizi yayalım ve bir sırasına muzları dizip öbür sırayı kubbe biçiminde kapatalım.
  6. Dolapta 3-4 saat kadar bekletelim (1 gece bekletirseniz daha lezzetli oluyor ????????).
  7. Çıkardıktan daha sonra üzerine kakao eleyelim.
Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst