Kedi Lisanlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kedi lisanı (24lü kullandım)
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardak süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir borcama kedili bisküvileri tek tek süte batırıp dizelim.
- Ardından muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç öbür materyalleri uygun bir tencereye alıp orta ateşte bir çırpıcı sayesinde karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşınca vanilyayı ve tereyağını ek edip karıştıralım bir iki dk daha sonra ocağın altını kapatalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökelim.
- Ilıyınca buzdolabına kaldıralım.
- Çikolata sosumuzu da hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Buzdolabına kaldırdığımız tatlımızın üzerine dökelim ve isteğiniz üzere süsleyin.
- Birkaç saat daha sonra servise hazır hale geliyor. Hakikaten hayli kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı ????????.