Kedi Lisanı Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kedi dili
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 lt süt
- Meyve
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce muhallebisi için materyaller bir tencereye alınır.
- Muhallebinin topaklanmaması için karıştırarak pişirilir.
- Yoğun bir kıvam alınca soğumaya bırakılır.
- Kedi lisanları süte batırılarak ıslatılır.
- 1 sıra alta dizilir. Öbürleri de ıslatılıp, yanlara bariyer yapılır.
- Soguyan muhallebi ortasına dökülür.
- Kenarlarda kalan ıslanmış kedi lisanları yavaşca eğilerek muhallebinin üzeri kapatılır.
- Üzerine meyve dilimleri ekleyip süslenir ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.