Kaymaklı İstiridye Tatlısı

Felaket

New member
Kaymaklı İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Tatlı için;

  • 200 gr kaymak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Kaymaklı İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dk kaynatıyoruz limonu ekleyip, 5 dk daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tatlımız için; yoğurma kabına un hariç öbür materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, fotoğraftaki üzere bıçakla hal veriyoruz. Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkardıktan 10 dk daha sonra şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini kapatıp, 3-4 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. Tatlı ve şerbet ılık olacak.
Kaymaklı İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst