Kaymaklı İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
- 200 gr kaymak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dk kaynatıyoruz limonu ekleyip, 5 dk daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlımız için; yoğurma kabına un hariç öbür materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, fotoğraftaki üzere bıçakla hal veriyoruz. Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan 10 dk daha sonra şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini kapatıp, 3-4 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. Tatlı ve şerbet ılık olacak.