Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3,5 su bardağı un
- 120 gram tereyağı yahut margarin
- 12 gram yaşmaya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
- Yarım su bardağından biraz eksik süt
- 500 gram süt 2,5 su bardağı
- 100gr irmik
- 100 gram şeker
- 1 kg şeker
- 1 kg su
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaymak materyallerini bir tencereye alıp ateşe alalım, orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırıp pişirip ateşten alalım.
- Uygun bir karıştırma kabına süt ılık olacak mayayı ekleyip çırpıp bütün gereçleri ekleyelim ,kıvamı yumuşaktan biraz sert olacak.
- ondan sonrasında küçük modüller alıp yuvarlayıp simit şekilinde uç kısımlarını birleştirelim, tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı susam ekleyip kaymağını ortasına ekleyelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayarda 80 derecede 15 dakika mayalansın diye pişirip ondan sonrasında 170 derecelik turbo ayarda üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim.
- Tatlımız fırında pişerken şerbet malzemelerinide ateşe alıp kapağı kapalı bir biçimde kaynadıktan daha sonra 15 dakika pişirelim.
- Tatlımız fırından çıkar çıkmaz birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra sıcak şerbetimizi dökelim.
- 1 saat daha sonra servise hazır afiyet olsun.
Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı