Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı

Felaket

New member
Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 120 gram tereyağı yahut margarin
  • 12 gram yaşmaya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • Yarım su bardağından biraz eksik süt
Süt kaymağı için;

  • 500 gram süt 2,5 su bardağı
  • 100gr irmik
  • 100 gram şeker
Şerbeti için;

  • 1 kg şeker
  • 1 kg su
Tatlıların üstüne serpiştirmek için;

  • Susam
Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kaymak materyallerini bir tencereye alıp ateşe alalım, orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırıp pişirip ateşten alalım.
  2. Uygun bir karıştırma kabına süt ılık olacak mayayı ekleyip çırpıp bütün gereçleri ekleyelim ,kıvamı yumuşaktan biraz sert olacak.
  3. ondan sonrasında küçük modüller alıp yuvarlayıp simit şekilinde uç kısımlarını birleştirelim, tepsiye dizelim.
  4. Yumurta sarısı susam ekleyip kaymağını ortasına ekleyelim.
  5. Önceden ısınmış alt üst ayarda 80 derecede 15 dakika mayalansın diye pişirip ondan sonrasında 170 derecelik turbo ayarda üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim.
  6. Tatlımız fırında pişerken şerbet malzemelerinide ateşe alıp kapağı kapalı bir biçimde kaynadıktan daha sonra 15 dakika pişirelim.
  7. Tatlımız fırından çıkar çıkmaz birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra sıcak şerbetimizi dökelim.
  8. 1 saat daha sonra servise hazır afiyet olsun.
Not; bu tatlı hayli bereketli.

Kaymağıyla Birlikle Nefis Bir İstanbul Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst