Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 100 gr teremyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 130 gram bitter-sütlü karışık çikolata
- 1 çay bardağı soğuk su
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tencereye margarin alınır ve eriyince üzerine un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- sonrasındasında süt ,şeker eklenir ve daima karıştırılır.
- Göz göz olunca vanilya eklenir mikserle pürüzsüzleştirilir.
- Kuplarımızı ıslatıyoruz ve muhallebimizin yarısından fazlasını paylaştırıyoruz.
- Kalan muhallebimizin üzerine çikolatalarımızı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında soğuk suyumuzu ekleyip yeniden karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp çikolatalı muhallebimizi kuplardaki muhallebiyle birleştiriyoruz.
- Tatlımızı dolaba kaldırıyoruz 4 saat dinlendiriyoruz.
- Servise yakın üzerine kakao serpiyoruz.
Afiyet olsuunn????????????.