Kaşığı Zorlayan Dondurma Kıvamında Yöresel Zerde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Zerde (İmtabbakka)
- 2 kg süt
- 1su bardağı pirinç
- 3 litre su
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı şeker
- Tane yenibahar
- 1 tatlı kaşığı safran (İsteğe bakılırsa olmasada olur ben kimi vakit safransız yapıyorum )
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütlacın yapılışı için; sütü bir tencerede ki pirinci yıkayın, ateşteki süte ek edin.
- Pirinçler yumuşayıp, irileşince sütlacı ateşten alın (Şekersiz olacak ) kaselerin yarısı dolacak biçimde doldurun, uygunca soğusun.
- Zerdenin yapılısı için; suyu tencereye koyun kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanmış pirinci kaynamakta olan suyun içine ekleyin, bir kaç tane yeni baharı ekleyin, pirinçler tam pişince şeker ilave edin.
- Bir iki taşım kaynadıktan daha sonra daha evvel yapılan ve soğumaya bırakılan sütlaçların üzerine dökün.
- Soğuduktan daha sonra dilediğiniz biçimde süsleyin. Kolay gelsin, afiyet olsun.