Kardelen Tatlısı

Felaket

New member
Kardelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı şeker
Keki ıslatmak için

  • 3-4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kutu krema
Kardelen Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için şeker ve yumurtayı beyaz oluncaya kadar çırpalım.
  2. ondan sonrasında öteki materyalleri ekleyip çırpalım dikdörtgen ya da yapmak istediğiniz borcama yağlı kağıt üzerine döküp, yayıp öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürelim.
  3. Pembeleşinceye kadar pişirelim kürdan testi ile batırıp şayet kürdanı batırmıyorsa fırından alalım pişmiştir.
  4. Bir yandan muhallebisini yapalım pişirelim yalnızca kutu kremasını ocaktan aldıktan daha sonra ekleyelim.
  5. Pişen kekimizi ortadan ikiye ayıralım kalacak olduğumuz sütün bir kısmını kekimizi ıslatalım ortasına muhallebiyi döşeyelim fıstık ekleyelim ve başka keki üzerine kapatalım onuda ıslayalım.
  6. Üzerine ister krem şanti yapın ister muhallebiyi yarı yarıya hem ortasına hem üstüne hem ortasına yetecek biçimde dağıtalım.
  7. Üzerine de hindistan cevizi serpiştirelim ister çilek ister kiraz ne isterseniz koyabilirsiniz işte bu kadar afiyet olsun ????
    ❤
    .
Kardelen Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst