Kardelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 80 gr beyaz çikolata
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kutu krema
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için şeker ve yumurtayı beyaz oluncaya kadar çırpalım.
- ondan sonrasında öteki materyalleri ekleyip çırpalım dikdörtgen ya da yapmak istediğiniz borcama yağlı kağıt üzerine döküp, yayıp öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürelim.
- Pembeleşinceye kadar pişirelim kürdan testi ile batırıp şayet kürdanı batırmıyorsa fırından alalım pişmiştir.
- Bir yandan muhallebisini yapalım pişirelim yalnızca kutu kremasını ocaktan aldıktan daha sonra ekleyelim.
- Pişen kekimizi ortadan ikiye ayıralım kalacak olduğumuz sütün bir kısmını kekimizi ıslatalım ortasına muhallebiyi döşeyelim fıstık ekleyelim ve başka keki üzerine kapatalım onuda ıslayalım.
- Üzerine ister krem şanti yapın ister muhallebiyi yarı yarıya hem ortasına hem üstüne hem ortasına yetecek biçimde dağıtalım.
- Üzerine de hindistan cevizi serpiştirelim ister çilek ister kiraz ne isterseniz koyabilirsiniz işte bu kadar afiyet olsun ????