Karamelli Kek

Felaket

New member
Karamelli Kek Tanımı İçin Materyaller

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı un
Karamel için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından az eksik krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sos için:

  • 100 gr krema
  • 150 gr çikolata
Beyaz kısmı için:

  • 1 kutu soğuk krema 200ml
  • 1 kutu vanilya (bunun yerine ben 1 paket krem santi kullandım)
Karamelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karameli için şeker kahverengi olana kadar eritilir. Dikkat edin yakmayın.
  2. Rengi dönüp eriyen şekere tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  3. Tereyağ büsbütün eridikten daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş krema eklenip daima karıştırılır.
  4. 1 -2 dakika kaynatılır ve karamel soğumaya bırakılır. Soğudukça kıvam alacaktır.
  5. Kullanılacak kalıp katı yağ ile yağlanır.
  6. daha sonra un serpilir kek yapışmasın diye.
  7. Kek materyalleri karıştırılıp kalıba boşaltılır .
  8. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirilir.
  9. Çikolata sos için krem ısıtılır lakin kaynatılmaz.
  10. Ocağın altı kapatılır ve çikolata eklenip daima karıştırılır.
  11. Kremsanti çırpılıp hazırlanır.
  12. Soğuyan kein üst kısmı alınır ortası çukur bir biçimde hazırlanır.
  13. Hazılanan çukura evvel karamelli krema daha sonra beyaz krema daha sonrada çikolatalı krema sırasıyla dökülür.
  14. En üstede kekin üzerinde alınan modül ufalanarak üzeri kapatılır.
  15. En az 5 -6 saat yada 1 gece buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.
Karamelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst