Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için;
- Kızarmış etimek ekmeği
- 2 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 paket teremyağ
- 1 litre süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapıyoruz şekeri tencereyle ocağa alıp, düzgünce rengi kahverengi olana kadar yakmadan kavuruyoruz topaklanma olabilir panik yapmayın suyunu koyacağız 5 su bardağı ve kaynamaya bırakacağız.
- Ara orta karıştırarak bu biçimde eriyecek şeker daha sonra fotoğraftaki üzere büyük fırın tepsisine etimekleri diziyoruz ve şerbetliyoruz ekmekleri şerbetin hepsini kullanın.
- ondan sonrasında muhallebi için teremyağı tencereye alıp, eritince 4 yemek kaşığı unu ekleyip, unu kokusu çıkana kadar kavurup, 1 litre sütü ekliyoruz tabi bu ortada süratlice çırpıyoruz daima ve şekeri koyup, karıştırarak kaynatıyoruz.
- Fokurdayınca ocaktan alıp, 1 paket vanilyayı ekleyip güzelce telle çırpıp, ekmeklerin üzerine döküp düzgünce her yerine yayıp buzdolabına kaldırıp, 2 saat dinlendiriyoruz.
- daha sonra kremşantiyi çırpıp, üzerine sürüp, tekrar dolaba kaldırıyoruz 2 saat daha dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun