Karadutlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Şekerli isterseniz muhallebiye yarım bardak daha toz şeker ilave edebilirsiniz.
Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 su bardağı süt+1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı karadut püresi
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda karamel kıtırı için şekeri yanmaz tavada kısık ateşte eritin.
- Eriyen şeker kahverengi bir renk alacaktır.
- Eriyen şekere fındık ve bisküviyi ekleyip karıştırın.
- Yapışmayacak bir silikon kaba yahut yağlı kağıt üzerine koyup buzdolabında 5 dk kadar soğutun.
- Soğuyan karameli robotta çekip irili ufaklı parçalayın.
- daha sonra muhallebi üretimine geçin.
- Karadut püresi ve tereyağ hariç bütün materyalleri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebiye karadut püresi ve tereyağını koyup yağ eriyince ocaktan alın.
- Servis kaplarına karamelli kıtırdan birer kaşık koyup üzerine muhallebiyi koyun.
- Bütün muhallebiyi hisse ettikten daha sonra buzdolabında soğutun.
- Soğuyan muhallebiyi kıtır ve meyve ile süsleyip servis edin.
Şekerli isterseniz muhallebiye yarım bardak daha toz şeker ilave edebilirsiniz.
Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı