Karadutlu Muhallebi

Felaket

New member
Karadutlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt+1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı karadut püresi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Karamel kıtırı için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi
Karadutlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda karamel kıtırı için şekeri yanmaz tavada kısık ateşte eritin.
  2. Eriyen şeker kahverengi bir renk alacaktır.
  3. Eriyen şekere fındık ve bisküviyi ekleyip karıştırın.
  4. Yapışmayacak bir silikon kaba yahut yağlı kağıt üzerine koyup buzdolabında 5 dk kadar soğutun.
  5. Soğuyan karameli robotta çekip irili ufaklı parçalayın.
  6. daha sonra muhallebi üretimine geçin.
  7. Karadut püresi ve tereyağ hariç bütün materyalleri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  8. Kıvam alan muhallebiye karadut püresi ve tereyağını koyup yağ eriyince ocaktan alın.
  9. Servis kaplarına karamelli kıtırdan birer kaşık koyup üzerine muhallebiyi koyun.
  10. Bütün muhallebiyi hisse ettikten daha sonra buzdolabında soğutun.
  11. Soğuyan muhallebiyi kıtır ve meyve ile süsleyip servis edin.
Su bardağı ölçüm 200 ml.

Şekerli isterseniz muhallebiye yarım bardak daha toz şeker ilave edebilirsiniz.

Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst