Kara Kız Pastası (Double Soslu Islak Kek) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Bir fiske tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ, süt ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpma sürecine devam ediyoruz.
- Ardından kakao ve kabartma tozunu ve en son unumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz tepsimize dökerek bir iki tezgaha vurarak havasını alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
- Kürdan testi ile piştiğini denetim ederek fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sosumuz için bütün materyalleri küçük derin bir tencere ye alarak karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra 3- 4 dk daha orta ara karıştırarak altını kapatıyoruz.
- Kekimizi dilimleyip sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????Dipnot: tepsi ölçüm 30cm * 30cmKare borcamdır.