Kalp Tatlısı Manzarası Lezzeti Şahane

Felaket

New member
Kalp Tatlısı Manzarası Lezzeti Şahane Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı yahut margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Fındık
Kalp Tatlısı İmgesi Lezzeti Şahane Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın, bir taşım kaynayınca içine limon sıkıp altını kısıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için; yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın, üzerine öbür materyalleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın. İki kenardan içe gerçek yuvarlayarak birleştirin.
  4. Son olarak alt kısmı iki parmak bastırarak kalp formu verin. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık batırın.
  5. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün şerbeti çekince 2-3 saat dinlendirin servis yapın.
Kalp Tatlısı İmgesi Lezzeti Şahane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst