Kakaolu Yulaf Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram teremyağ
- 80 gram şeker (1 çay bardağı)
- 110 gram yulaf ezmesi (2 su bardağı )
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 kaşık su yada kahveli su
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizi ocağa koyuyoruz. İçine teremyağ koyup eridikten daha sonra şekeri koyuyoruz. Şekerle karıştırıyoruz.
- Karıştırma kabımıza tavandaki erimiş yağ ı ve şekeri alıp üzerine kakao, yulaf ,vanilya ve suyu ekliyoruz.
- Malzemeleri karıştırıp hamur aline getiriyoruz.
- Top haline getirdiğimiz hamurumuzu hindistan cevizi dolu kasemizde yuvarlayarak etrafının hindistan cevizine kaplanmasını sağlıyoruz.
- Servis tabağına alıp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
Afiyet olsun.