Kakaolu Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye vanilya, kakao, teremyağ hariç gereçleri koyup ocakta kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca vanilya ve teremyağını ekleyip 5 dk daha pişirilir.
- daha sonra ocaktan alınıp harcın yarısı kâselerin yarısına kadar hisse edilir.
- Tencerede kalan harca 2 yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır ve kâselerin üzeri doldurulur.
- Oda sıcaklığında yarım saat ve 1 saatte buzdolabında dinlendikten daha sonra tüketilebilir.