Kakaolu Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un (200 ml)
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta ve şekeri beyaz köpük haline gelene kadar çırpalım sırayla sıvı yağ,süt,un ekleyip biraz daha çırpalım.
- daha sonra kabartma tozu ,vanilya ve karbonatı katıp bir iki çevirip karıştıralım.
- Yağ sürdüğümüz kek kalıbımıza harcımızı dökelim kakao eklemek için biraz harcımız dan ayıralım.
- Ayırdığımız harca 2 yek kaşığı kakao ekleyip uygunca karıştıralım kakaolu karışımı da üstüne dökelim.
- Kürdan yahut spatula sayesinde biraz karıştırarak hal verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45. 50 dakika pişirelim birinci 20 dakika fırını muhakkak açmıyoruz.
- Kekimizin hoş kabarması için 45 dakika sonunda çatal yahut bıçakla denetim edelim hamur yapışmıyor sa üzeride hoş kızarmışsa fırından çıkartalım 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Deneyeceklere afiyet olsun⚘.Kanalima abone olarak bana dayanak olabilirsiniz görüntümü izlediğiniz için teşekkürler