Kakaolu Pandispanya (Garanti Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı ılık su
- 280 gram seker
- 125 gram nişasta
- 180 gram un
- 30 gram kakao
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıcağa yakın suyu mikser ile 15 dakika güzelce köpürtüyoruz.
- Çırpmaya devam ettiğimiz yumurtalara şekeri ve vanilya şekerini kaşık kaşık ekliyoruz. Un, nişasta ,kakao ve kabartma tozunu elekten geçirip bir daha kaşık kaşık ekliyoruz
- Karışıma, bu evreyi mikserle yapmayın zira yumurtalar sönebilir.
- Yağlı kağıt ile kaplanmış 22 cm çapındaki çemberin içine döküp, bir kaç sefer yere vurarak ortasındaki hava baloncukları çıksın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın kürdan testi yapınız, fırına göre pişme müddeti değişebilir.
-
- Fazla kabarmaz!.
-
-