Kakaolu Mavi Haşhaşlı Tatlı

Felaket

New member
Kakaolu Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hamur için ;

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
Kaplama için ;

  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
Kakaolu Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet materyallerini ekleyerek 15-20dk kaynatalım. Ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Un ve kakaoyu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan küçük modüller alarak elimizde top üzere yuvarlayalım ve mavi haşhaşa batıralım.
  5. Tepsiye dizdigimiz top halindeki hamurlara fındık (veya ceviz) batıralım. Bu tanımda 20 adet çıkıyor.
  6. 170° derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  7. Pişen tatlının birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim. Max. 4-5 saat daha güzel sonuç almak için 1 gece dinlendirelim.
Kakaolu Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst