Kakaolu Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için ;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet materyallerini ekleyerek 15-20dk kaynatalım. Ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Un ve kakaoyu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük modüller alarak elimizde top üzere yuvarlayalım ve mavi haşhaşa batıralım.
- Tepsiye dizdigimiz top halindeki hamurlara fındık (veya ceviz) batıralım. Bu tanımda 20 adet çıkıyor.
- 170° derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Pişen tatlının birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim. Max. 4-5 saat daha güzel sonuç almak için 1 gece dinlendirelim.