Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker ve şekerli vanilini köpük köpük oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Üzerine süt, yağ ,un, kabartma tozu ,kakao ekleyip köpüğü sönmeden karıştırıyoruz .
- Yuvarlak borcamımıza karışımı döküp fırınımızın pişirme sürecini ayarlayıp 180 derecede 25 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Bir tencerede süt, yağ ,kakao ,şeker karışımını bir iki dakika kaynatıp birinci sıcaklığı çıkınca kekimizin üzerine sosu dökün.
- Süslemesini yapıyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.