Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağına yakın toz şeker(4/5)
- 125 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
- 2 dolu su bardağı un( denetimli ekleyin)
- 1 dolu su bardağı şeker
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ (4/5)
- 1 dolu çay bardağı krema
- 750 gr magerquark (labne )
- 250 gr frischkäse doppelrahm ( labne)
- 2 adet yumurta (m)(orta boy)
- 1 vanilya şekeri
- 1 paket vanilyalı puding
- 250 ml. süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu yada 1 çay kaşığı limon aroması
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçlerini yoğurup, üçte birini ayırıyoruz.
- Büyük parçayı pasta kalıbının tabanı büyüklüğünde merdane sayesinde açıyoruz.
- Yağlı kağıt serili pasta kalıbına hamuru yerleştiriyoruz.
- Pasta kalıbının kenarlarını yağlıyoruz.
- Az olan hamuru da uzun şerit biçiminde açıp kalıbın kenarlarına yerleştiriyoruz.
- Üst kısımlarını bıçak sayesinde düzleştiriyoruz.
- Kremasını yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Kreması için :Bütün materyalleri karıştırıp elimizle çırpıyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvama gelince buzdolabında beklettiğimiz pasta kalıbımızın içerisine kremayı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 75-80 dk pişiriyoruz( alttan ikinci göze yerleştiriyoruz)fırınımızın tabanına ısıya güçlü kap ile su koyuyoruz pastamızın çatlamaması için.
- Pastamız piştikten daha sonra fırın kapağını yarım açık bırakıp pastamızı yarım saat daha bu türlü fırında bırakıyoruz. (çökmemesi için)
- ondan sonrasındasında çıkarıp uygunca soğuduktan daha sonra servis ediyoruz. (4-5 saat daha sonra) afiyet olsun????.