Kadayıflı Sarma

Felaket

New member
Kadayıflı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya kremşanti
  • Hazır kızartılmış tel kadayıf
Kadayıflı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye koyup, pişirelim. Kaynayıp kıvam alana kadar tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  2. Kıvam alan kremayı altını kapatalım soğuyana kadar tel çırpıcıyla orta ara karıştıralım. Yeterlice soğuyan kremayı kremşantiyi ekleyip çırpalım.
  3. Borcam tepsiye alt kısma kadayıfın bir kısmını yerleştirelim üstüne kremamızı dökelim yayalım ve en üste kalan kadayıfı serpelim isteğe bağlı ceviz ve hindistan cevizi de dönebiliriz.
  4. Kadayıflı sarmamız hazır 2 saat dinlendirelim servise hazır. Afiyet olsun.
Kadayıflı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst