Kadayıf Dolması

Felaket

New member
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
Bulamak için ;

  • 5 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ
Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyım soğuması gerekiyor.
  2. Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
  3. Kaynadıktan daha sonra altını kısıp on dakika kadar kaynatalım.
  4. daha sonra kenara alıp soğutalım.
  5. Kadayıf tan bir kesim alıp ister elimizde ister bir şeyin üzerinde düzeltelim.
  6. İçine ceviz koyup sarma sarar üzere saralım.
  7. daha sonra yumurtaya bulayıp epey kızgın olmayan yağda kızartalım.
  8. Çıtır çıtır olması için yapın epeyce kızgın olmaması gerekiyor.
  9. Kızaran kadayıf dolmalarını alıp soğuk şerbetini içine koyuyoruz.
  10. Şerbetini çeken dolmalarını servis tabağına alabiliriz. Çok hoş oluyor deneyeceklere afiyet olsun.
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst