İzmirin Meşhur Kardelen Pastası

Felaket

New member
İzmirin Meşhur Kardelen Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1+çeyrek bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak için;

  • 600 ml süt
  • 1 paket krema
Kreması için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu soğuk krema
Arası ve üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
İzmirin Meşhur Kardelen Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ve kremayı mikserler karıştırıyoruz. Soğuması için dolaba koyuyoruz.
  2. Keki için, yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatulayla yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Kekimiz pişerken de orta kremasını yapıyoruz.
  6. Un, nişasta ve şekeri tencereye ekleyip harmanlıyoruz.
  7. Sütü yavaşça ek edip topaklanmasan karıştırıyoruz.
  8. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kıvam almasına yakın beyaz çikolatasını akabinde vanilyayı ekleyip pişiriyoruz.
  9. Kıvam aldıktan daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya kremayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  10. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki 2’ye bölüyoruz.
  11. Uygun borcama alıyoruz. Soğuması için dolaba koyduğumuz süt karışımının yarısını üzerine döküp keki ıslatıyoruz.
  12. Hazırladığımız kremanın da yarısını döküp güzelce yaydırıyoruz.
  13. Fıstık/fındık/ceviz kırıklarıyla her yerimi döşüyoruz.
  14. ondan sonrasında başka keki de üzerine koyuyoruz.
  15. Kalan süt karışımının hepsini döküp keki bir daha ıslatıyoruz.
  16. bir daha kalan kremayı da üzerine döküp her tarafına eşit biçimde yaydırıyoruz.
  17. En son her tarafını hindistan ceviziyle kaplıyoruz.
  18. Dilimledikten daha sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerini fıstıkla süslüyoruz.Bu olağanüstü lezzeti denemeyen bin pişman benden söylemesi????.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
İzmirin Meşhur Kardelen Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst