İzmirin Meşhur Kardelen Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1+çeyrek bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 600 ml süt
- 1 paket krema
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 80 gr beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 kutu soğuk krema
- Antep fıstığı
- Fındık
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve kremayı mikserler karıştırıyoruz. Soğuması için dolaba koyuyoruz.
- Keki için, yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatulayla yavaşça karıştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken de orta kremasını yapıyoruz.
- Un, nişasta ve şekeri tencereye ekleyip harmanlıyoruz.
- Sütü yavaşça ek edip topaklanmasan karıştırıyoruz.
- Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kıvam almasına yakın beyaz çikolatasını akabinde vanilyayı ekleyip pişiriyoruz.
- Kıvam aldıktan daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya kremayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki 2’ye bölüyoruz.
- Uygun borcama alıyoruz. Soğuması için dolaba koyduğumuz süt karışımının yarısını üzerine döküp keki ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremanın da yarısını döküp güzelce yaydırıyoruz.
- Fıstık/fındık/ceviz kırıklarıyla her yerimi döşüyoruz.
- ondan sonrasında başka keki de üzerine koyuyoruz.
- Kalan süt karışımının hepsini döküp keki bir daha ıslatıyoruz.
- bir daha kalan kremayı da üzerine döküp her tarafına eşit biçimde yaydırıyoruz.
- En son her tarafını hindistan ceviziyle kaplıyoruz.
- Dilimledikten daha sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerini fıstıkla süslüyoruz.Bu olağanüstü lezzeti denemeyen bin pişman benden söylemesi????.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.