İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gr teremyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı öğütülmüş fındık
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 15 dk yakın kaynayınca limon sıkalım ve soğumaya alalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için; un hariç gereçleri karıştıralım. Unu denetimi biçimde ekleyelim ele yapışmayacak.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp çay bardağı ağzı ile biçim verelim uçlarını büzelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 180 derece de 25 dk kadar pişirelim fazlaca kızarmayacak.
- Fırın tepsisinden yağlı kağıdı alıp, soğuk şerbeti gezdirelim yarım saat daha sonra aksi çevirip başka tarafında şerbeti hoş çekmesini sağlayalım. Afiyet olsun.