İstiridye Tatlısı

Felaket

New member
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr teremyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı öğütülmüş fındık
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) damla limon
İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 15 dk yakın kaynayınca limon sıkalım ve soğumaya alalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  2. Hamuru için; un hariç gereçleri karıştıralım. Unu denetimi biçimde ekleyelim ele yapışmayacak.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp çay bardağı ağzı ile biçim verelim uçlarını büzelim.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 180 derece de 25 dk kadar pişirelim fazlaca kızarmayacak.
  5. Fırın tepsisinden yağlı kağıdı alıp, soğuk şerbeti gezdirelim yarım saat daha sonra aksi çevirip başka tarafında şerbeti hoş çekmesini sağlayalım. Afiyet olsun.
İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst