İstiridye Tatlı (Asla Dağılmayan Lakin Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için :
- 90 gram teremyağ (10 gram tereyağ)toplam 100 gr
- 1 adet yumurta
- 1,5 – 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un (kıvamına bakılırsa)
- Yarım su bardağı kavrulmuş çekilmiş fındık içi
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetini limon hariç ocağa koyalım. (kaynayınca limonu sıkıp 5-8 dk daha kaynatalım ağdalaşmasına gerek yok)
- Şerbetimiz soğumaya dursun biz o ortada hamurumuzu hazırlayalım. Bütün gereçleri koyup güzelce yoğuralım. Burda tek değerli olan unu dengelemek biraz ele yapışan bir hamur olcak biçimde ayarlayalım.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim yada yağlayalım.
- Elimize de biraz yağ sürelim biçim verirken hamur elimize yapışmasın diye.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım elimizde biraz ezip, çay bardağıyla çiziklerini yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda üzeri pembeleşene kadar pişirelim(benim 20dk da pişti).
- Tepsimizin birinci sıcaklığı çıkınca (bi 5 dk daha sonra) soğuk şerbetiyle buluşturalım.
- yine sıcağıyla şerbeti çekmesi için kapattığımız ılık fırına bırakalım miiiss üzere çeksin. Ben dondurma ile servis ettim dilediğiniz üzere süsleyip sunabilirsiniz herkeslere afiyet olsun.