Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 7 adet ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Pudra şekeri
- Kiraz
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şekerle düzgünce çırpalım. daha sonra 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ekleyip, bir tıp karıştıralım ve 1,5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ekleyip, kek hamurumuzu hazırlayalım ve içine.
- Sıcak suya batırıp, çıkardığımız blendırla ezdiğimiz ıspanak yapraklarını ekleyelim ve bir çeşit karıştıralım.
- 170 derecede evvelde ısıtılmış fırınımızda pişirelim ve soğumaya bırakalım. O ortada 1 su bardağı sütle 1 paket kremşanti çırpıp, dolapta bekletelim.
- daha sonra kekimizi ortadan ikiye bölüp ortasına kremşanti sürelim ve üzerini geri kekimizle kapatıp, pudra şekeri serpip, kirazla süsleyelim. Buzdolabında yarım saat bekletelim daha sonra servis edebiliriz. Afiyetler olsun.