Ispanaklı Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 100 gr ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 poşet krem şanti
- 1 kase çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kremayı hazırlayalım. Krem şanti hariç başka materyaller ocakta karıştırarak bir taşım kaynatıp kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için en evvel ıspanak ve sıvı yağı robottan geçirin.
- Yumurta şeker çırpıp süt ve ıspanak püresini de ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 170° fırında pişirelim.
- Krema düzgünce soğuyunca mikserle biraz çırpalım ve krem şantiyide ekleyip biraz daha çırpalım.
- Kek soğuyunca yuvarlak kalıpla bir köşesinden keselim.
- Çemberin etrafına yağlı kağıt yerleştirelim.
- Kestiğimiz yuvarlak keki kalıbın tabanına yerleştirip kenarlarına ortadan kestiğimiz çilekleri yerleştirelim.
- Kremayı çileklerin ortasına yeterlice gelecek biçimde yayın.
- Üzerine dilediğiniz meyve yahut damla çikolata serpebilirsiniz.
- Kalan kekleri robottan geçirelim.
- Yarısını kremanın üzerine yayıp kaşıkla güzelce bastırarak düzleştirelim.
- Kalan kremayı tekrar yayıp üzerine kalan kek kesimlerini bir daha birebir biçimde yayın.
- 1 gece dolapta bekletelim daha uygun olur.
- Deneyeceklere afiyet olsun ????.