Islak Kurabiye (Teremyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiyesi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiyesi için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 limon rendesi
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 100 gram teremyağ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Fındık, ceviziçi, hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve su karışımı kaynayınca limon suyu ekleyip en az 5 dakika kaynatıp soğuması için bekletelim.
- Yumurtayı bir kaba alıp mikser ile beyaz renk alıncaya kadar karıştırıp üzerine şekeri ekleyip karıştıralım.
- Şekerlerimiz yok olup katı bir kıvam alınca üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kakao, limon rendesi, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde topar haline getirip yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizelim.
- 170 derece 35 dakika önce ısıtılmış fırında pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktığında teker teker şerbete batırıp çıkartalım.
- Üzerini ceviz içi, hindistan cevizi yahut fındık içi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun ????????.