Islak Kekten Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Islak Kekten Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı teremyağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Çikolata sosu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozu hararasındaki öbür materyalleri ekleyip uygunca karıştırın.
- Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
- Geri kalan kek harcına un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin unu denetimli bir biçimde koymanızı tavsiye ederim hayli katı olmamalı.
- Kek kalıbınızı teremyağ ile düzgünce yağlayın daha sonrasında kek harcını eşit biçimde dağıtın 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin kek kabardıktan daha sonra ayarını 170 yahut 160’a düşürebilirsiniz.
- Kürdan testi yapıp kekinizin pişip pişmediğini denetim edin şayet kek piştiyse fırının kapağını açıp birinci sıcağı çıkana kadar fırının ortasında bekletin.
- Keki fırından çıkartıp ılık biçimdeyken ortadan ikiye kesin ayırdığımız bir bardak sostan her iki modüle eşit gelecek biçimde dökün.
- böyle düzgünce soğuması için bekleyin bu esnada temizlediğiniz kek kalıbına streç sinema koyun kekimizin üst kısmında kalacak olan modülünü kek kalıbının altına yerleştirin.
- Krem şantiyi bir çay bardağı süt ile uygunca çırpın kıvam aldıktan daha sonra bir çorba kaşığı teremyağ ekleyip yeniden çırpın.
- daha sonrasında hindistan cevizini ekleyip birbirine geçene kadar karıştırın kalıba koyduğunuz kek modülünün üzerine eşit biçimde yayın.
- Diğer kek modülünde üstüne kapatın hafifçeçe bastırın vaktiniz var ise bir saat yoksa yarım saat dolapta bekletin.
- Dinlendirdiğiniz pastayı kek standına zıt çevirin streci üzerinden alıp çikolata sosu ile süsleyin.
Islak Kekten Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı