Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabında şeker ve yumurtayı mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sırası ile süt, sıvı yağ̆, kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yahut tahta kaşıkla karıştıralım.
- Borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
- O sırada sosunu hazırlayalım.
- Süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu uygun bir tencereye alalım 2-3 taşım kaynatalım ve ocaktan alarak üstünü kapatalım.
- Kekimizi fırından çıkartalım birinci sıcaklığı geçince kürdan yahut çatal ile delikler açalım sosu üstüne dökelim.
- Buzdolabında 2 saat bekledikten daha sonra süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun ????.