Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ???? bol soslu yedikçe yemek isteyeceğiniz ıslak kek tanımı geldi???? klasik kek tanımı fakat sosunda lezzet ????
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket hazır krema
- 1 paket çikolata (60 gram)
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ???? bol soslu yedikçe yemek isteyeceğiniz ıslak kek tanımı geldi???? klasik kek tanımı fakat sosunda lezzet ????
- Kek materyalleri çırpılır.
- Tüm materyaller eklenip homojen bir karışım elde edilip, yağlanmış fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış epeyce sıcak olmayan 165 derecelik fırında denetimli 20-25 dakika pişirilir.
- Sosu için ise krema ve çikolata hariç hepsi kaynatılır.
- Kaynayınca içine sıvı krema ve çikolata eklenir.
- Altı kapatılıp, orta ara karıştırılarak soğutulur ve kabuk tutmaması önlenir.
- Kek fırından çıktıktan daha sonra dilimlenir ve 15 dakika daha sonra sosu dökülür.
- En az 2 saat dinlendikten daha sonra servise hazır ????