Islak Kek

Felaket

New member
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tekrar çırpalım.
  4. Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız kare borcama alalım, öncesinden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  5. Sos tenceresine süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak çırpalım.
  6. hemen sonrasında karıştırarak pişirmeye başlayalım. Sos ısındıktan daha sonra çikolatayı da ekleyelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
  7. Fırından aldığımız ve birinci sıcaklığı çıkan kekimizi 16 eşit modüle dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
  8. Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun????.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst