Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata (60 gr)
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tekrar çırpalım.
- Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız kare borcama alalım, öncesinden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Sos tenceresine süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak çırpalım.
- hemen sonrasında karıştırarak pişirmeye başlayalım. Sos ısındıktan daha sonra çikolatayı da ekleyelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
- Fırından aldığımız ve birinci sıcaklığı çıkan kekimizi 16 eşit modüle dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
- Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun????.