Islak Kek

Felaket

New member
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında sıvı yağ, süt, vanilya un kabartma tozu ve kakaoyu koyup çırpmaya devam ediyoruz
  3. Karışım homojen bir kıvam alınca yağladığımız büyük uzunluk borcama döküyoruz.
  4. 170 derecede önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  5. Sosu için; Süt şeker kakaoyu ve sıvı yağımızı bir kaba koyup, çırpıyoruz.
  6. Kekimiz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı geçince sosumuzu üzerine döküyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst