İrmikli Sultan Tatlısı

Felaket

New member
İrmikli Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 3-3,5 su bardağı un
Üzerine;

  • 1-2 su bardağı irmik
  • Kelebek ceviz
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
İrmikli Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için;şeker ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca limon suyunu ek edelim.
  3. 5 dk daha kaynadıktan daha sonra ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  4. Hamuru için bütün gereçleri sırayla ekleyip karıştıralım.
  5. Unu denetimli ekleyerek kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
  6. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım.
  7. Elimizde yuvarlayarak hafifçeçe bastıralım ve irmiğe batıralım.
  8. Bir bıçak sayesinde çapraz çizgiler oluşturalım.
  9. Son olarak üzerlerine ceviz koyalım.
  10. 175° fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  11. İlk sıcağı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim.
  12. 1 gece dinlendirelim. (aceleyse min. 3-4 saat) afiyet olsun.
İrmikli Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst