İrmikli Perde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 15 adet baklava yufkası
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı ceviz içi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Baklava yufkalarını sofra bezi ortasına alarak tek tek kullanalım. bu türlü yufkamız kurumayacaktır.
- Bir yufka alarak tereyağ ve sıvı yağ karışımını yufkaya sürelim.
- Ardından her yerine gelecek biçimde irmik serpiştirelim akabinde cevizi de ekleyip görüntü da da olduğu üzere büzerek toplayalım ve borcama dizelim.
- Tum yufkayı bu türlü yapalım.
- Kalan yağı üzerine dökelim.
- 180 derece önce ısıtılmış fırında üzeri yavaşça kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirelim tabi bu fırının pişirme müddetine nazaran değişiklik gösterebilir.
- Diğer bir taraftan sosu hazırlayalım fırından çıkan baklavaya dökelim tekrar fırına sürelim ve 25-30 dk pişirelim.
- Burası değerli 15 dk geçtikten daha sonra soğumuş olan şerbeti dökelim. bu türlü daha çıtır olacaktır.
- 2 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz ????.