İrmikli Perde Tatlısı

Felaket

New member
İrmikli Perde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet baklava yufkası
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı ceviz içi
Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
İrmikli Perde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Baklava yufkalarını sofra bezi ortasına alarak tek tek kullanalım. bu türlü yufkamız kurumayacaktır.
  3. Bir yufka alarak tereyağ ve sıvı yağ karışımını yufkaya sürelim.
  4. Ardından her yerine gelecek biçimde irmik serpiştirelim akabinde cevizi de ekleyip görüntü da da olduğu üzere büzerek toplayalım ve borcama dizelim.
  5. Tum yufkayı bu türlü yapalım.
  6. Kalan yağı üzerine dökelim.
  7. 180 derece önce ısıtılmış fırında üzeri yavaşça kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirelim tabi bu fırının pişirme müddetine nazaran değişiklik gösterebilir.
  8. Diğer bir taraftan sosu hazırlayalım fırından çıkan baklavaya dökelim tekrar fırına sürelim ve 25-30 dk pişirelim.
  9. Burası değerli 15 dk geçtikten daha sonra soğumuş olan şerbeti dökelim. bu türlü daha çıtır olacaktır.
  10. 2 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz ????.
İrmikli Perde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst