İrmikli Pasta

Felaket

New member
İrmikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Üzeri için

  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı damla çikolata
İrmikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt irmik şeker ve hindistan cevizini tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Vanilyayı ekleyip 1 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan daha sonra bor cama döküp soğumasını bekliyoruz.
  3. Üzeri için 1 paket kremayı sos tenceresi yahut cezvede eritip (fazlaca süratli kıvamı değişiyor ben bim’in kremasını kullanıyorum ) çikolatayı ekliyoruz yaklaşık 1 dakika kadar altı açık kalıyor kapatıp karıştırarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz.
  4. Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde çikolata sosumuzu döküp dolapta 2 3 saat beklettikten daha sonra servise hazır hale geliyor ????Not; isterseniz üzerine hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????.
İrmikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst