İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 3 yemek kaşığı çekilmiş fındık, ceviz yahut fıstık (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tereyağını bir teflon tavaya alıp eritelim.
- Ardından iki su bardağı irmiği dökelim ve orta ateşte rengi pembeleşene kadar kavuralım. (yaklaşık 7-8 dakika. )
- sonrasındasında bir su bardağı şekeri ilave edip kısık ateşte 7 dakika boyunca kavurmaya devam edelim.
- Ardından vanilyayı da ek edelim.
- 3 yemek kaşığı fındık, fıstık yahut cevizi de ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- 7 dakikanın sonunda bir su bardağı ılık suyu ve bir su bardağı sütü de ek edip düzgünce karıştıralım.
- Kısık ateşte daima karıştırarak suyunu çekene kadar kavuralım.
- Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirdikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun!.