İrmik Helvası

Felaket

New member
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş fındık, ceviz yahut fıstık (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel tereyağını bir teflon tavaya alıp eritelim.
  2. Ardından iki su bardağı irmiği dökelim ve orta ateşte rengi pembeleşene kadar kavuralım. (yaklaşık 7-8 dakika. )
  3. sonrasındasında bir su bardağı şekeri ilave edip kısık ateşte 7 dakika boyunca kavurmaya devam edelim.
  4. Ardından vanilyayı da ek edelim.
  5. 3 yemek kaşığı fındık, fıstık yahut cevizi de ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. 7 dakikanın sonunda bir su bardağı ılık suyu ve bir su bardağı sütü de ek edip düzgünce karıştıralım.
  7. Kısık ateşte daima karıştırarak suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirdikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun!.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst