İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 yemek kaşığı zirveli tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağının tabanında pekmez + üzeri süt
- 3 çay bardağı daha süt (pekmez yoksa direkt 4 çay bardağı süt)
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmiği yağda kahverengileşinceye kadar kavuralım.
- Bir kapta şeker süt ve pekmezi karıştıralım.
- İrmik kavrulunca karışımı döküp karıştırarak çektirelim.
- İsteğe nazaran çektirdikten daha sonra ceviz kırığı atıp karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı