İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba.
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba.
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
- Su,süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynanana kadar karıştıralım ,daha sonrasında helvaya geçebiliriz.
- Tereyağını eritelim, irmik ve unu koyup rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz helvaya cevizimizi de aktaralım.
- Rengi uygunca döndükten daha sonra sıcak helvaya sıcak şerbeti aktaralım. Afiyet olsun.