İrmik Helvalı Sütlü Vişneli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Taban helvası için
Not EkleTarifi Yazdır
Taban helvası için
- 1.5 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker ( Damak zevkinize gore)
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker (damak zevkinize bakılırsa)
- 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 1 kase dolusu vişne
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker (damak zevkinize nazaran)
- Yarım paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce helva ile başlıyoruz.Tereyağı ve irmiği tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatmadan (soğuk su olacak) şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kavrulan irmiğe şekerli suyumuzu ekleyelim uygunca çektirelim şerbeti.
- En son vanilya koyalım. Helvamızı su ile ıslattığımız borcam tepsimize dökelim metal kaşıkla düzleyelim.
- Şimdi muhallebiyi yapalım. Materyalleri bir tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Helvamızın üzerine dökelim.
- Vişne sosu için. Vişnelerin çekirdeğini ayıklayıp manuel rondodan geçirdim.
- Küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı su ekledim nişastayı ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırıp pişirdim yarım paket vanilyayı ekledim ve biraz soğumaya bıraktım.
- hemen sonrasında vişne sosunu muhallebinin üzerine döktüm.
- Ve bir kaç saat dolapta dinlendirdim. Tatlımız hazır. Değişik bir lezzet helvalı tatlı. Yapanlara afiyet olsun ????????