İncirli Muhallebili Tatlı (Tam Ölçülü Lezzet)

Felaket

New member
İncirli Muhallebili Tatlı (Tam Ölçülü Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6-7 adet kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket krem şanti
  • 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kaşığı granül kahve ( üçü bir ortada kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
İncirli Muhallebili Tatlı (Tam Ölçülü Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirleri yumuşaması için 10-15 dk ılık suda bekletin.
  2. Kurulayıp minik minik doğrayın.
  3. Yumurta şeker ve vanilini çırpma kabına alın. 4-5 dk köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Diğer materyalleri de ekleyip karıştırın.
  5. Borcamın tabanı yağlanır. (kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın. ) 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk pişirilir.
  6. Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  7. Fokurdayınca altı kısılır ve vanilin eklenip kapatılır.
  8. İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
  9. Kahve ve şeker ılık suda çözdürülür.
  10. Pişen kekin birinci sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir bu türlü daha yeterli çekiyor.
  11. Üzerine muhallebi eşit biçimde yayılır ve soğumaya bırakılır.
  12. 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
  13. Servistilk evvel hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz biçimde servis yapılır. Afiyet olsun ????.
İncirli Muhallebili Tatlı (Tam Ölçülü Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst