İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre (200ml bardak ölçüsü)
- 1 fincan nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 6-7 tane incir
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle incirleri sıcak suda bekletelim, 10 dakika kadar güzelce yumuşasınlar.
- Tencerede muhallebiyi yapmaya başlayalım.
- 1 litre sütü tencereye koyalım bir bardak şeker, nişasta ve unu ekleyelim.
- Koyulaşmaya yakın olana kadar ocakta pişirelim.
- Yumuşamış olan incirleri blendırdan geçirelim. Muhallebili karışıma ekleyelim. Uygunca yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kaselere koyalım, soğumasını bekleyelim. Şimdiden afiyet olsun ????