İncir Uyutması (Sadece Üç Malzeme)

Felaket

New member
İncir Uyutması (Sadece Üç Malzeme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 10-12 adet kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
Süslemek için;

  • Toz fıstık
  • Ceviz
  • İncir
İncir Uyutması (Sadece Üç Malzeme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirleri kaynar suda yarım saat beklettim.
  2. Yumuşayan incirleri doğradım geniş bir kaba aldım.
  3. 1 bardak şekeri ekledim.
  4. 1 lt sütü ocağa aldım kaynama noktasında altını kısıp,bir iki kepçe incir ve şekerin üzerine ekledim.
  5. Tahta kaşığın karşıtıyla ezmeye başladım.
  6. Şeker eriyip incirler dağılana kadar 5-6 dk. Bulamaç hâlini aldırdım.
  7. yenidendan kalan sütüde ek edip sunum yapılacak tabağa, yada kuplara porsiyon halinde de paylaştırabilirsiniz.
  8. Fırını 200 °derecede 5dk. Isıtıp kapattım.
  9. Yoğurt mayalar gibide düşünebilirsiniz.
  10. Bu ısıda tatlımı uyutmaya fırına verdim 4-5 saat daha sonra katılaşan tatlımı soğuması için buzdolabında 3-4 saat kadar kaldırdım.
  11. Servise süsleyip hazırladım.
Bir gece beklerseniz epeyce daha hoş olur ????.

Sinop yöresine ilişkin bu tatlıyı biz ailece hayli beğenerek tüketiyoruz ????????.

Mutlaka deneyin diyorum.

Şimdiden kolay gelsin ????.

İncir Uyutması (Sadece Üç Malzeme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst