İncir Tatlısı

Felaket

New member
İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı un
  • 7-8 tane kuru incir
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için

  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sana yağ
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Şerbeti için

  • 1 paket 3 bir arada nesacafe
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk zaman içinderda incirler küp küp doğranır ve ılık suya ıslatılır.
  2. sonrasındasında kek hamuru için malzemeler birleştirilir.
  3. 160 derece fırında yavaş bir biçimde pişirilmeye bırakılır.
  4. daha sonra muhallebisi yapılır ama sana yağ ve krem şanti eklenmez muhallebiyi ocaktan almaya yakın sana yağ eklenir ve soğuduktan daha sonra krem şanti eklenir .
  5. hemen sonrasında şerbeti için ılık su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilir ama pişirilmez kek piştikten daha sonra şerbeti dökülür ve muhallebisi ilave edilir.
  6. Son olarak soğumaya bırakılır.
İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst