İmam Sarığı (Yeni Versiyon) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket tam buğDaylı bisküvi
- 1/2 (yarım) çay bardağı ülker teremyağ
- 1 adet elma
- Tarçın
- Ceviz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet krem şanti (2 yemek kaşığı teremyağ içine)
- Yarım paket bitter çikolata (Eritilmiş)
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı ülker teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel elmayı rende yapıp bir kaba alalım. Üzerine şeker, tarçın, cevizi katıp pişmeye bırakalım.
- Tam buğdaylı bisküviyi rondada çekip, ince hale getirelim içine erittiğimiz teremyağı ekleyelim ve karıştıralım.
- Başka bir kap ta kremşantiyi 1 çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı eritilmiş teremyağ katıp, çırpalım. Krem santimiz de hazır.
- Son olarak çikolatasını yapıp, birleştireceğiz. Çikolata için yarım paket çikolatayı benmari yöntemi eritip, içine süt ve 2 yemek kaşığı teremyağ katıp, karıştıralım akışkan hale gelecektir.
- Ben tatlı için 12 li muffin kalıbını kullandım bu verdiğim ölçü ile 6 adet tatlı çıktı.
- Muffin kalıbını streç ile kaplayıp, taban kısmına bisküviyi koyup, bardak ile düzgünce sıkıştırdım üstüne kremşanti, üstüne elmalı harç, üstüne yeniden bisküvi koyup streci kapattım bunun her birine birebir süreci uyguladım.
- daha sonra aksi çevirip, buzlukta yarım saat dinlendirip, üstüne çikolatasını döküp, servis edebilirsiniz. İmaj ve lezzetiyle hayran kalacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.