Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. Akıllara birinci gelen soru, beslenmede nelere dikkat etmek gerektiği ve nasıl istikrarlı beslenilebileceği oldu. Tüm gün aç kalmanın üzerine mideyi yormadan, ne biçimde bir yemek yenmesi gerektiğine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayrıntılar haberimizde…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
On bir ayın sultanı Ramazan ayında beslenme pek kıymet taşıyor. Gün içerisinde yaşanan açlık ve susuzluğa daha sağlam olabilmek için sahur ve iftarda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor.
İşkembahçe İşletme Sahibi Hüseyin Duran’dan harika sahur örneği:
Ramazan ayı Müslümanlar için en değerli ay olarak, fiziki açlığın tersine manevi doyuma ulaşılan değerli bir vakit dilimidir. Tüm bu açlık ve susuzluğa rahat bir biçimde dayanmak için sahur öğünü kadar iftar da pek değerli bir noktada bulunuyor. Biz de sizler için Yasemin.com takımı olarak örnek bir iftar menüsü nasıl olmalı diye araştırmak için Göktürk’te bulunan İşkembahçe’yi ziyaret ettik ve İşletme Sahibi Hüseyin Duran ile bir röportaj gerçekleştirdik.
İFTAR AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
On bir ayın sultanı Ramazan ayında beslenme pek kıymet taşıyor. Gün içerisinde yaşanan açlık ve susuzluğa daha sağlam olabilmek için sahur ve iftarda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor.
İşkembahçe İşletme Sahibi Hüseyin Duran’dan harika sahur örneği:
Ramazan ayı Müslümanlar için en değerli ay olarak, fiziki açlığın tersine manevi doyuma ulaşılan değerli bir vakit dilimidir. Tüm bu açlık ve susuzluğa rahat bir biçimde dayanmak için sahur öğünü kadar iftar da pek değerli bir noktada bulunuyor. Biz de sizler için Yasemin.com takımı olarak örnek bir iftar menüsü nasıl olmalı diye araştırmak için Göktürk’te bulunan İşkembahçe’yi ziyaret ettik ve İşletme Sahibi Hüseyin Duran ile bir röportaj gerçekleştirdik.
İFTAR AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
- İftarda hurma ya da zeytin ile oruç açıldıktan daha sonra 1 bardak su içilmeli.
- Oruç açarken bir kase çorba tüketilmeli.
- Çorbanın akabinde tabağa çabucak yemek almayarak, Ramazan pidesi ve iftariyeliklerle birlikte küçük bir kahvaltı yapılmalı.
- İftariyeliklerin içinde peynir, zeytin, bal, reçel, ceviz içi üzere dilenen çeşitlilikte şarküteri eserleri tercih edilebilir.
- İftarda süratli yemek yemenin tersine birkaç öğüne bölünmüş yavaş bir akşam yemeği yenmeli.
- Dilenirse çorba içtikten daha sonra 10-15 dakika yemeğe orta verilebilir, biraz sohbetten daha sonra tabağa sağlıklı prosedürlerle pişirilmiş yemek alınabilir.
- Ramazanda su gereksinimi; konut üretimi meyve suyu, mevsim meyveleri, çorba, yoğurt üzere içecek ve yiyeceklerle karşılanmalı, iftardan daha sonra aralıklarla 2-2,5 litre su içilmeli.
- Ramazanda gün ortasında hareketsiz kalan sindirim sistemini hareketlendirmek gerekir. İftar ve sahur içinde bağırsak hareketlerini düzenleyen kuruyemiş, yulaf ezmesi, kuru erik, elma, şeftali, muz üzere lifli besinler tüketilmeli.
- İftariyelik
- Hurma
- Zeytin
- Peynir
- Pide
- Paçanga böreği
- Söğüş salata
- Mercimek çorbası
- Pilav
- Domates biber kızartması
- Dana kavurma
- Kuzu güveç (Alternatif)