Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. Akıllara birinci gelen soru, beslenmede nelere dikkat etmek gerektiği ve nasıl istikrarlı beslenilebileceği oldu. Tüm gün aç kalmanın üzerine mideyi yormadan, ne biçimde bir yemek yenmesi gerektiğine dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayrıntılar haberimizde…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
On bir ayın sultanı Ramazan ayında beslenme pek kıymet taşıyor. Gün içerisinde yaşanan açlık ve susuzluğa daha güçlü olabilmek için sahur ve iftarda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor.
Ramazan ayı Müslümanlar için en değerli ay olarak, fiziki açlığın bilakis manevi doyuma ulaşılan değerli bir vakit dilimidir. Tüm bu açlık ve susuzluğa rahat bir biçimde dayanmak için sahur öğünü kadar iftar da pek kıymetli bir noktada bulunuyor. Biz de sizler için Yasemin.com takımı olarak örnek bir iftar menüsü nasıl olmalı diye araştırmak için Göktürk’te bulunan İşkembahçe’yi ziyaret ettik ve İşletme Sahibi Hüseyin Duran ile bir röportaj gerçekleştirdik.
İFTAR AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
On bir ayın sultanı Ramazan ayında beslenme pek kıymet taşıyor. Gün içerisinde yaşanan açlık ve susuzluğa daha güçlü olabilmek için sahur ve iftarda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor.
Ramazan ayı Müslümanlar için en değerli ay olarak, fiziki açlığın bilakis manevi doyuma ulaşılan değerli bir vakit dilimidir. Tüm bu açlık ve susuzluğa rahat bir biçimde dayanmak için sahur öğünü kadar iftar da pek kıymetli bir noktada bulunuyor. Biz de sizler için Yasemin.com takımı olarak örnek bir iftar menüsü nasıl olmalı diye araştırmak için Göktürk’te bulunan İşkembahçe’yi ziyaret ettik ve İşletme Sahibi Hüseyin Duran ile bir röportaj gerçekleştirdik.
İFTAR AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
- İftarda hurma ya da zeytin ile orucunuzu açtıktan daha sonra 1 bardak su için.
- Orucunuzu açtığınızda bir kase çorba tüketin.
- Çorbanın akabinde tabağınıza çabucak yemek almayın. Ramazan pidesi ve iftariyeliklerle bir arada küçük bir kahvaltı yapın.
- İftariyelikleriniz içinde peynir, zeytin, bal, reçel, ceviz içi, dilediğiniz çeşitlilikte şarküteri eserleri tercih edebilirsiniz.
- İftarda süratli yemek yemenin bilakis birkaç öğüne bölünmüş yavaş bir akşam yemeği yenmelidir.
- Dilerseniz çorbanızı içtikten daha sonra 10-15 dakika yemeğinize orta verebilir, biraz sohbetten daha sonra tabağınıza sağlıklı metotlarla pişirilmiş yemeğinizi alabilirsiniz.
- Ramazanda su gereksinimi; konut üretimi meyve suyu, mevsim meyveleri, çorba, yoğurt üzere içecek ve yiyeceklerle karşılanmalı, iftardan daha sonra aralıklarla 2-2,5 litre su içilmelidir.
- Ramazanda gün ortasında hareketsiz kalan sindirim sistemini hareketlendirmek gerekir. İftar ve sahur içinde bağırsak hareketlerini düzenleyen kuruyemiş, yulaf ezmesi, kuru erik, elma, şeftali, muz üzere lifli besinler tüketilmelidir.
- İftariyelik
- Hurma
- Zeytin
- Peynir
- Pide
- Paçanga böreği
- Söğüş salata
- Mercimek çorbası
- Pilav
- Domates biber kızartması
- Dana kavurma
- Kuzu güveç (Alternatif)