İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 120 gram bitter çikolata
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Muz
Not EkleTarifi Yazdır
- Burçak bisküviyi rondodan geçirdim. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, bisküvi ile karıştırdım.
- Bisküvili karışımı fırın tepsisine yayıp, bir bardakla güzel bir biçimde bastırdım.
- Kakaolu krema için derin bir tencereye süt, kakao, şeker ve un ekleyip, pişirdim.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra ocağı kapatıp vanilya, tereyağ ve bitter çikolatayı ekleyip, mikser sayesinde pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırptım.
- ondan sonrasında bisküvilerin üzerine her yerine eşit gelecek biçimde yaydırdım.
- Yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bıraktım.
- O sırada beyaz kısmını hazırladım.
- 1 paket toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile kıvam alıncaya kadar çırptım.
- Soğuyan tatlının üzerine spatula sayesinde beyaz kısmı yaydırdım ve buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
- Soğuyan tatlıyı 12 modüle böldüm.
- Geniş bir spatula sayesinde kestiğim parçayı pişirme kağıdının üzerine koyup, tatlının genişliğinde kestiğim muzu başa koydum.
- Elimle pişirme kağıdının ucundan tutup tatlıyı rulo formunda sardım.
- Son olarak süsleyip, servis ettim. Afiyet olsun.