İbiza Tatlısı

Felaket

New member
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kakaolu krema için;

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
Ocağı kapatınca;

  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 120 gram bitter çikolata
Beyaz kısmı için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Arası için;

  • Muz
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Burçak bisküviyi rondodan geçirdim. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, bisküvi ile karıştırdım.
  2. Bisküvili karışımı fırın tepsisine yayıp, bir bardakla güzel bir biçimde bastırdım.
  3. Kakaolu krema için derin bir tencereye süt, kakao, şeker ve un ekleyip, pişirdim.
  4. Kaynamaya başladıktan daha sonra ocağı kapatıp vanilya, tereyağ ve bitter çikolatayı ekleyip, mikser sayesinde pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırptım.
  5. ondan sonrasında bisküvilerin üzerine her yerine eşit gelecek biçimde yaydırdım.
  6. Yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bıraktım.
  7. O sırada beyaz kısmını hazırladım.
  8. 1 paket toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile kıvam alıncaya kadar çırptım.
  9. Soğuyan tatlının üzerine spatula sayesinde beyaz kısmı yaydırdım ve buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
  10. Soğuyan tatlıyı 12 modüle böldüm.
  11. Geniş bir spatula sayesinde kestiğim parçayı pişirme kağıdının üzerine koyup, tatlının genişliğinde kestiğim muzu başa koydum.
  12. Elimle pişirme kağıdının ucundan tutup tatlıyı rulo formunda sardım.
  13. Son olarak süsleyip, servis ettim. Afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst