Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar)

Felaket

New member
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı İçin Gereçler

  • Buzlukta var ise süt kaymağı (200 gr)
  • 4,5 su bardak süt
  • 50 gram margarin ya da tereyağ
  • Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için

  • Toz şeker
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sütü tencereye koyalım. İçine margarin ve kaymağı koyalım eriyinceye kadar orta ateşte karıştıralım.
  2. çabucak sonrasında ünü ek edelim altını güzelce kısalım unu tıpkı profiterol hamuru hazırlar üzere koyalım yani hamur o kıvamda olmalı ne hayli katı ne fazlaca cıvık inşallah anlatabilmişimdir :).
  3. Her her neyse bu hamuru kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz. Altını açmayın yanar sabırlı olalım yavaş yavaş pişsin.
  4. Ortada bir de karıştırabilirsiniz lakin basından ayrılmayalım tabanı tutmasın. Ben yarım saate yakın pişirdim epeyce kısık ateşte acelem yoktu zira.
  5. Pişen hamuru kenara alalım biraz soğusun.
  6. Soğuduktan daha sonra yapışmaz tavamızı az margarİn ya da tereyağ ile yağlayalım. Hamuru tavaya yayalım hayli kalın bi katman olmamalı.Cin parmağınızın kalınlığında olması kâfi.
  7. Kısık ateşte kızartalım asla altını açmayalım yavaş yavaş kızarsın spatula ile aksi düz edebiliriz. Bu esnada illaki dağılacak dağılsın kıymetli olan heryeri pişmeli bir kaç sefer kızardıkça spatula ile aksi düz edip üzerini yine düzeltiyoruz. Ben iki sefer yaptım fazlaca oynamadım hamurla.
  8. sonrasındasında dokunmayalım yeterlice kızardığından emin olunca bi kapak yardımı ile aksi düz edelim.
  9. Başka tarafı kızarınca servise hazır.
  10. Ilık yemenizi tavsiye ederim. Bir de üzerine sıcakken şeker serpelim. Afiyet olsun.Toz şeker “siz bal da kullanabilirsiniz size kalmış fakat biz toz şekerle tatlandırıyoruz denemenizi tavsiye ederim.
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst