Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paketin yarısı vanilya (ben kullanmadım)
- Yarım su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda su ve şekeri uygun bir tencereye alın.
- ondan sonrasında şeker eriyene kadar karıştırın ve daha sonra kaynamadan şerbeti kapatın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına bütün gereçleri ekleyin ve spatula sayesinde karıştırın.
- Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Geniş bir kaba aldığımız irmiğe bulayın.
- Bütün hamuru bu türlü yapın ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Piştikten daha sonra 1 dk kadar bekletin ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Yaklaşık 1 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı